Agility

Her bliver der vist billeder af “Bersennas Kosak”, der med stor begejstring dyrker agility i USA.

Agility er efter min mening supersjovt, hundende elsker det og både ejere og hund har godt af at få pulsen op. Berneren er dog ikke særlig velegnet til denne sport på grund af deres tunge bygning.

Som det forhåbentlig fremgår findes der undtagelser og Hamlets og Loulous søn, Bersennas Kosak, er da heldigvis sund i begge ender.

Det er meget vigtig at hunden er helt færdigudviklet og røntgenfotograferet fri for både albue- og hofteproblemer inden man beslutter sig til at bruge dem til agility.

Kosaks fornuftige ejer har naturligvis begyndt med at bygge ham forsigtigt op inden hun startede på agility.

Hunde der deltager i sporten skal helst have trænet noget lydighed, således at de ikke kommer ud i farlige situationer på grund af manglende kontrol. De kan nemlig nemt blive meget ivrige.

Efter at hunden har fået en nogenlunde god kondi og opbygget nogle muskler kan man så småt gå igang med agility: først med små spring i langsomt tempo og derefter hurtigere og højere, og hurtigere og højere.

Enkelte af agility elementerne kan man dog med fordel begynde at træne, på selv helt små hvalpe. Igennem tunnel er en øvelse de fleste hund synes er morsom, helt fra de er små.

En Berner fylder godt i tunnelen.