Om mig

Jeg har haft hund hele mit liv, men fra den 18. februar 1984 har racen været Berner Sennen, det var nemlig den dag “Danettas Herkules” DK 03995/84 flyttede ind i mit hjem.

Danettas Herkules

Herkules var en køn hund med god afstamning og havde A2 i hofterne, hvilket medførte at han blev brugt i avl og min interesse for Berneropdræt blev dermed vakt.

Herkules gav vældigt HD stærke børn og en enkelt verdensvinder med “Bersennas Moonshine Mathilde” nemlig “Flindthøjs Bitte”.

En af hans mere kendte sønner var “Herlettas Daniel” (Baloo), fader til “Herletta’s Kallahan” og helbroder til “Herlettas Balu” som blev min næste Berner.

En af de helt store dage var da jeg i august 1993 hentede “Bersennas Hamlet Prince of Denmark” DK 12803/93.

Hamlet er i mine øjne den perfekte Berner og derfor pryder han også forsiden. Hamlet var en blid, intelligent, glad, smuk, robust hund der ovenikøbet kun manglede en måned i at blive 10 år. Han var også den første Berner der var både A1 og 0 i Danmark.

Afhentning af 8 ugers han-hvalpene. Fra venstre: Lene med "Hill Billy" senere kaldet "Joseph". Opdrætteren Anne Iversen, kennel Bersenna, med "Hanky Panky Hodja" og "Hardy Herkules". Aslaug med "Hamlet Prince of Denmark". Endvidere ses "Bersennas License to Kiss Kicky" til venstre og "Herlettas Balu" nederst til højre.

At mange delte mit synspunkt, om at han var værd at kopiere, understreges af at han har børn i store dele af den vestlige verden. Selv fra hjemlandet Schweitz kom flere tæver for at blive parrede.

Kennel Aslaug’s

I forbindelse med Annes sygdom og alt for tidlige død, overtog jeg “Bersennas Loulou” DK 13877/98, i efteråret 1999.

Selv om Loulou på det tidspunkt kun var en teenager forhindrede det ikke Hamlet i at parre hende og hun fik et kuld på 4 hvalpe allerede inden hun var 2 år.

Heldigvis blev det et dejligt kuld og en af sønnerne “Bersennas Kosak” førte sig frem i USA som agility freek.

2 år efter det første kuld blev Loulou parret igen. Denne gang med “Tertzos Lady Killer” DK 11214/98 og fik et kuld på 5 hvalpe, hvor “Aslaug´s Labre Laura” blev hængende hos mig.

“Bersennas Loulou” 6 år og deltager i Fynsmesterskabet i lydighed 2004.

“Bersennas Loulou” 6 år og deltager i Fynsmesterskabet i lydighed 2004.

Efteråret 2004, Laura går rundt og er stor og tyk og venter det kommende Max-kuld.

Efteråret 2004, Laura går rundt og er stor og tyk og venter det kommende Max-kuld.


3 generationer og 3. generation på rad og række: Aslaug’s Nutella, Aslaug’s Labre Laura, Bersennas Loulou og Aslaugs førstefødte barnebarn, Luna Vita.

Aslaugs Nutella (6 mdr.), Bersennas Loulou og Aslaugs Labre Laura – 3 generationer

Hvis du forøvrigt går rundt og tror at det er nemt at tage sådan et billede, så se lige her:

Nutella, Laura og Loulou, nytåret 2007.

Tre løbske tæver leger futtog. Søstrene Scarlett, Pixie og nederst mor Ophelia.

Mor Ophelia og Scarlett O’Hara

Ophelia har fundet en hule

Aslaug og Scarlett 2017