Svømning

Her er det billeder af Aslaug's Maxine, der dyrker svømning.

 
Billederne er taget af den ganske unge Aslaug’s Maxine, der lige er begyndt at dyrke svømning.

Der findes svømmecentre fordelt rundt omkring i landet, og mange hunde har stor glæde af at komme og svømme, hvadenten de har været skadet, trænger til at tabe sig eller bare har brug for at opbygge muskulaturen.

Man bør nok udvise en vis forsigtighed med tæver lige før, under og efter deres løbetid eller hvis de er parrede. Mange tæver vil af sig selv fravælge at bade (ligegyldigt hvor varmt det er) i disse perioder og jeg tror at de beskytter sig mod en evt. livmoderinfektion som de risikerer hvis de ikke er helt lukkede.

Før din hund må komme ned i basinet skal den skylles af. Husk også at komme med en hund der er ordentlig luftet. Der er som regel kroge man kan binde hundene ved hvis man har flere end en med.

Efter badet skal klorvandet skylles godt ud af pelsen og hunden skal tørres, der vil normalt være både håndklæder og blower til rådighed i hundebadet.

Det er nok ikke så almindeligt at man er så ung som Maxine når man begynder. Hun svømmer i små 5 minutter, derefter en pause og så igen 5 minutters svømning. Maxine er meget træt når hun kommer hjem efter sådan en tur.

Læg mærke til at hundene får en svømmevest på, således at de ikke skal bruge kræfter på at holde sig oppe.